Ben je op zoek naar inspiratie voor lekkere hapjes voor tijdens de borrel? In dit blog vind je 3 hapjes die eenvoudig en snel zelf zijn te maken. Het fijne is dat je ze vooraf kan maken, zodat je tijdens het feestje niet meer in de keuken hoeft te staan.
1. Tortilla’s met guacamole
Guacamole met tortilla’s is een klassieker uit Mexico, dat vaak als voorgerecht wordt gegeten. Groot gelijk geef ik ze, het is ontzettend makkelijk om te maken en daarnaast is guacamole ook nog eens gezond!
Wat heb je nodig?
- 1 zak tortillachips
- 2 avocado’s
- 1 halve tomaat
- 1 halve ui
- 1 halve limoen
- Zout en peper
Bereiding
- Haal de avocado’s uit hun schil en prak deze tot een fijn geheel.
- Snijd de tomaat en ui zo klein mogelijk en voeg deze toe aan de avocado.
- Breng het geheel vervolgens op smaak met zout, peper en een beetje limoensap.
- Schep alles goed door elkaar en je bent klaar!
- Dip de tortilla’s in de guacamole.
2. Spinazie feta bladerdeeg rolletjes
Dit hapje is eenvoudig om te maken en ideaal om te serveren bij de borrel. Wil je er een hele maaltijd van maken? Serveer er dan een Griekse salade bij!
De ingrediënten voor 15 stuks
- 1 rol vers bladerdeeg
- 200 gram feta
- 400 gram verse spinazie
- 1 ei
- 2 eetlepels pijnboompitten
- Een snufje peper
Bereiding
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Bak de spinazie in een grote pan, laat het vocht uitlekken en breng de spinazie op smaak met een snufje peper.
- Rol het bladerdeeg uit en verdeel de spinazie hierover. Bestrooi het vervolgens met gekruimelde feta stukjes en pijnboompitten.
- Rol het bladerdeeg voorzichtig op en snijd de rol in plakjes.
- Bak de bladerdeeg rolletjes 20 minuten in de oven en serveren maar!
3. Knoflookbrood
Een knoflookbrood zal ongetwijfeld in de smaak vallen bij je gasten. Dit lekkere vegetarische hapje is eenvoudig te maken, ik leg je uit hoe.
Wat heb je nodig?
- 1 (vers)stokbrood
- Verse peterselie
- 100 gram boter (zorg ervoor dat deze op kamertemperatuur is)
- 2 tenen knoflook
- Een handje geraspte mozzarella
- Zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Prak de boter fijn en breng deze op smaak met zout en peper, pers hier vervolgens de knoflook bij.
- Snijd de peterselie fijn en meng deze door de boter.
- Snijd het stokbrood horizontaal doormidden en smeer deze vervolgens in met de knoflookboter.
- Tot slot strooi je de mozzarella eroverheen en bak je het knoflookbrood voor 12 minuten in de oven.
Wat ga jij je gasten serveren tijdens je volgende borrel? Veel plezier vast met de voorbereidingen!
Liefs, Shannon ♥
Volg je mij eigenlijk al op Instagram? Klik hier om dat te doen!
*Dit artikel bevat content en/of product(en) die ter beschikking zijn gesteld door een bedrijf of merk.
Geef een reactie