Je zet vanavond een lekkere maaltijd op tafel, of je hebt zin in wat te snacken met een kaasplankje of een charcuterieplankje. Een lekker wijntje hoort daar wel bij. Maar welke wijn kies je? Met deze drie wijnen maakt het eigenlijk niet zoveel uit wat je op tafel zet, omdat ze overal bij passen. Maar als je écht wilt genieten, heb ik nog wel een paar goede tips voor je.
Brunello wijn
Brunello di Montalcino is een van de meest prestigieuze wijnen uit de regio Toscane in Italië. Het is een soort wijn die je misschien nog niet kent, maar die je zeker eens geprobeerd moet hebben. Deze wijn wordt gemaakt in de heuvels rondom het stadje Montalcino. Het unieke terroir, het klimaat en de traditionele wijnbouwmethoden zorgen samen voor een uitstekende kwaliteit wijn.
Brunello wijn kun je het best eten bij rood vlees, wildgerechten en bij gevogelte, zoals fazant. Ook gerechten met truffel combineren goed met deze wijn. Als je er een bijpassende kaas bij wilt eten, dan kun je kiezen voor Pecorino kaas (ook uit Toscane), en dan vooral de oudere variant.
Beaujolais wijn
Een beaujolais wijn is lekker fruitig. Het is een subtiele wijn, met een zachte geur van bloesem en fijne rode vruchten. Wanneer je er optimaal van wilt genieten, kun je deze wijn het best een of twee jaar laten staan. Je kunt deze wijn drinken bij heel veel verschillende soorten eten. Denk bijvoorbeeld aan corned beef, gevulde gans, bij Indonesisch eten en zelfs bij Lasagna.
Zet je een lekker kaasplankje op tafel, kies dan voor de soorten Edammer, Fromage, Halloumi of Mozzarella. Een beaujolais wijn steekt daar heerlijk bij af. Het mooie is dat deze wijn ook nog eens heel betaalbaar is, dus dat wordt genieten!
Bubbels
Met mousserende wijnen kun je eigenlijk geen fouten maken. Er is altijd wel een reden om wat te vieren, en daar past champagne prima bij. En als je niets te vieren hebt, is ‘gewoon, omdat ik vanavond iets met bubbels wil drinken’ ook een prima reden. Mousserende wijnen hebben de eigenschap dat ze zo goed als overal bij passen.
Zet je een charcuterie- of kaasplank op tafel, dan is een flesje bubbels erbij zeker een goed idee. Ook bij vis- en schaaldieren of een dessert met fruit, kun je kiezen voor een mousserende wijn. Zorg er wel voor dat je een ‘brut’ koopt. Deze is namelijk droog en past overal bij. Zo weet je zeker dat je heerlijk kunt genieten.
Liefs, Shannon ♥
Volg je mij eigenlijk al op Instagram? Klik hier om dat te doen!
*Dit artikel bevat content en/of product(en) die ter beschikking zijn gesteld door een bedrijf of merk.
Geef een reactie